De Boovenkamer ‘Netwerken’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Agenda

Genetica in trade marketing

20-11-2014
20 november

Prof. Willem Verbeke is hoogleraar Sales en Account Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en mede-eigenaar van het Europese toonaangevende Sales en Account Management Instituut Professional Capital, het trainingsinstituut dat versterking aanreikt voor commerciële uitdagingen en de juiste middelen aanreikt om beter te verkopen voor succesvolle organisaties als Royal Haskoning DHV, Johnson & Johnson Medical en Schneider Electric. Tevens is Verbeke oprichter van het Instituut voor Sales en Account Management (ISAM), waar hij als kerndocent meer dan 3000 Sales Professionals heeft opgeleid. In 2012 heeft Verbeke InsightYou mede-opgericht, een innovatieve samenwerking tussen professionals uit het bedrijfsleven en de wetenschap waarbij sales DNA wordt gemeten door het afnemen van menselijk speeksel. Daarnaast doceert Verbeke Strategic Account Management aan het European Centre For Executive Development (CEDEP) in Fontainebleau. Prof. dr. Willem Verbeke, de enige hoogleraar Sales en Account Management van Nederland, doet al jaren namens het ISAM diepgaand onderzoek naar gedrag en genetica van sales professionals. 
In zijn laatst gepubliceerde artikel heeft Willem Verbeke onderzocht of er genetisch onderscheid gemaakt kan worden in sociale interactiestijlen. Hoe kan het bijvoorbeeld dat de ene sales professional wel kan anticiperen op de gemoedstoestand van de klant en de ander daar moeite mee heeft? In het onderzoek wordt dieper ingegaan op de vraag waarom het OXTR gen invloed heeft op de hersenactiviteiten bij het zien van emoties en daardoor ons gedrag beïnvloedt.
Wat is de invloed van genen, hormonen en neurale processen in de economie? Hoe beïnvloeden deze factoren interacties tussen mensen? Hoe hebben deze factoren impact op succes? En hoe beïnvloedt dit marketing en sales? Wat betekent dit voor een manager/coach, en teamspirit?